Kuidas teha 3D torti, erikujuline tort

Kuidas teha 3D torti, erikujuline tort

Antud tort sai tehtud küll juba aastaid tagasi, aga ma arvan, et kokkupanek tehnilises mõttes on sama, st ka täna erikujulust tehes saan kasutada sarnaseid võtteid.

Niisiis. Minu poole pöördus üks armas ema sooviga ühele oma poegadest sünnipäevaks tort saada. Tulemus-tort ise ei vasta vast kõikidele loogikareeglitele, kuid selline tort sai kokku pandud.

Veidike juhendamist ka, neile, kes samuti tahaksid üht erikujulist torti kokku panna.

Alustuseks küpsetasin 2 tordipõhja plaadile, kogused sellised, nagu tehakse 26-28 ø tordipõhja tehes, aga seekord siis plaadile laiali määrides.

Siis tuleks kindlaks teha, kui suurt autot tegema hakatakse, minul ei olnud mõõdud väga suured, ca 25cm-30cm laiusesse.

Ja sealt kas shablooni järgides või silma järgi ( mul shablooni polnud, seega pole midagi siia lisada) lõigata välja ülaltvaates auto kuju.

Nüüd võib auto uuesti “lahti” võtta ja täidised vahele panna. Ausalt öeldes olin selle tordi puhul julgem ja kasutasin täidiseid ohtralt.

Kasutades nurgaga väikest palettnuga jaotasin kohupiimamassi auto-tordi peal laiali, jälgides kurve autol endal.

Kuna biskviit on pehme ja täidisega seda kattes muutub ta kenasti modelleeritavaks, siis saab vajadusel täidist lisades või liigset biskviiti sakilise noaga eemaldades kujundada täpselt see, mida vaimusilmas näed.

Kui oled toorikuga rahul, kata toode massiga, kas martsipaniga, või suhkrumassiga. Antud juhul eelistatud pigem martsipan, kuna see ei hakka sulama, suhkrumass kardab niiskust ja auto tuleks katta võikreemiga enne, või ka shokolaadikreemiga (ganache).

Ja siis juba kaunistamise rõõm! Proovi teha võimalikult palju detaile, see annab valmis teosele huvitavama välimuse ja see näitab ka sinu oskusi.

Küsi uusi õpetusi ja retsepte! Samuti võid liituda uudiskirjaga, saad uut infot otse oma meilile.

Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÜLES TAGASI