Kuidas seda lõigata?! Jutt kõrgemat sorti, kaasaegse disainiga tordist.

Kuidas seda lõigata?! Jutt kõrgemat sorti, kaasaegse disainiga tordist.

Selline hüüatus kaasneb tihti, kui meie ette tuuakse kõrgem tort, kui me just harjunud oleme. Või kui pakkuda kliendile, nt pulmatordi puhul, välja tordi disaini, sh paika pannes korruste kõrgust, arutledes läbimõõdu ja kõrguse üle. 

Esimene vastus, loomulikult, et lõikame noaga ikka 🙂  

Aga jah, kliendi murest tuleb ka aru saada. Torti tuleb jagada paljude inimeste vahel ja ka lõigatu peab kuidagi välja nägema. Mitte pikk ja õhuke siilakas üle taldriku serva ripnemas.

Natuke selgitan siis tagamaid. Kõrgema tordi (tordikorruse) vahel kasutame vahealust. Vahealus peaks olema mitteniiskuvast materjalist, st tavalist papitükki me sinna vahele ei tohiks panna, see niiskub läbi, on inetu, mõjutab maitset. Seega kasutame kas -food safe- märgistusega plastikut, fooliumiga kaetud alust vm. 

Muidugi AINULT vahealuse paigutamisest torti üles ehitades ei piisa! Vahealus tuleb samuti toestada. Kasuta tordivardaid!

Nt võiks asi välja näha nii: biskviit, täidis, biskviit, tugivardad (olenevalt tordi läbimõõdust nt 3-4tk), vahealus, jälle biskviit, täidis, biskviit. Kui on 5 biskviidikihti, võib ka need kolm biskviiti vaheldumisi täidisega teha ja siis tugivardad ja vahealus, ülemiseks kihiks nt biskviit, täidis, biskviit. 

Minu tort nägi välja enne kattekreemi välja selline.

Edasi. Kuidas siiski lõigata? Nüüd saab niimoodi, et kui serveerijat on tordimeistri poolt hoiatatud/ juhendatud, siis ta teab, et kusagil keskel on vahealus, sinnamaani ta lõikabki, kuni nuga vastu alust jõuab. Nõnda lõigatakse tükid ümber tordi telje, nt sektorid, võib ka ruudud, miks mitte. Seejärel vahealus eemaldatakse, samuti tugivardad ja lõigatakse alumine osa, taas, nagu tavaliselt, so sektorid või muu.

Lisan paar pilti, netist, illustratiivsed, ehk aitavad mu selgitusele kaasa.

Vasakpoolsel pildil on kasutatud ka nn läbivat varrast, see on väga hea mõte, kui tort peab kusagile kaugemale sõitma! 

Ja kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, siis minu tort sõitis, küll täiesti plaaniväliselt ja seetõttu mul polnud ka läbivat varrast pandud, 200km kaugusele. Kusagil külavaheteel toimus teatud asjaoludel väga, VÄGA järsk pidurdamine, tort kukkus transpordikastis pikali ja ülemine osa lendas pealt! Võimalik, et seda poleks läbiva vardaga juhtunud, aga me ei tea seda. Minu tordiga ei pidanud ka niimoodi juhtuma, eks. Seekord läks nii, et tort läks minupoolse kingitusena ja kuna transport ei toimunud plaanipäraselt ja järsk pidurdus samuti minust sõltumata, siis keegi pahane ei olnud ka, lõigati ja serveeriti ja söödi kõik ära 🙂 See väikeses kirjas lisalugu…

 

Tordikool ♠ Sind

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://www.tordikool.ee/kuidas-seda-loigata-jutt-korgemat-sorti-kaasaegse-disainiga-tordist-selline-huuatus-kaasneb-tihti-kui-meie-ette-tuuakse-korgem-tort/trackback/

ÜLES TAGASI