Populaarne numbritort, retsept ja õpetus

Populaarne numbritort, retsept ja õpetus

Minu versioon ei ole numbri-kujuline, kasutasin ovaalseid lõikureid, et saada minikoogid, neid oli Tordikoolil hea maha müüa minikoogina 🙂 Kui soovid aga ikkagi numbritorti, siis kõik on sama, ainult et “põhjadest” lõikad välja numbrid.

Nisujahu 250g

Mandlijahu 125g

Tuhksuhkur 75g

Või 200g-külm

Muna 1tk

Vaniljepasta 0,5tl-1tl

Võta 4 esimest toorainet, st jahud+suhkur+või, sega nt kombainiga, kuni on ühtlane/ purune. Mina kasutasin KItchenAid mikserit ja segamismõla, sama tulemus.

Siis lisa näpuotsaga soola-maitse järgi J tegelikult on vajalik ka selleks, et tooks maitsed esile ja ei oleks imal/ lääge tulemus.

Siis võta muna, lisa vaniljepasta, sega see läbi, kahvliga, vispliga, kuidas soovid. Lisa see eelmisele segule ja pane uuesti masin tööle. Las töötab, kuni on ühtlane taigen/ mass. Edasi käitu nagu ikka liiva-või muretaignaga-keera kile sisse, soovitan mass lapikuks pressida, sellega vähendad aega, mis ta külmikus puhkama peab. Peale mõningast tahenemist, ca h või ka vähem (või on tahenenud samuti), võta taigen välja, rulli sobiva paksusega laiali, lõika vormiga välja soovitud kuju, eemalda üleliigne mass ja aseta taigen mõneks ajaks sügavkülma.

Kuumuta ahi 180C ja küpseta toodet ca 10 minutit, ära lahku ahju juurest, vaid jälgi, millal näed kuldpruuni või ka natuke küpsemat varianti ja voilaa, võta ahjust välja, libista lauale, võimalusel ka restile (ilma paberita) jahtuma.

Täidis.  Siin on valikuid, et kas maitseb pigem vahukooresem või tummisem, toorjuustuga. Võib vahustada toorjuustu tuhksuhkruga, nt 1/1, või 1/0,5. Ma ise teen nii, et vahukoor koos suhkruga mikseriga vahtu ja pisut enne, kui vahukoor tundub täiesti valmis konsistentsiga, lisan toorjuustu ja lasen keskmisel kiirusel seguneda ja lõpus ehk ka mõned kiiremad tiirud 🙂 vastavalt vajadusele.

Muu on ainult kaunistamise osa-varuge aga marju ja tuhksuhkrut kindlasti ja muid meelepäraseid kaunistusi. Täidise pritsin ümmarguse tüllega, et jääks „nagu peab“.

 

Edu ja maitsvaid elamusi!

Marika, Tordikool.ee

 

19 kommentaar(i)

  1. Anne - says: Vasta

    Aitäh, jagamast

    • Marika - says:

      Aitäh, head küpsetamist!

  2. karmen - says: Vasta

    Ka mina tänan Teid põhjaliku õpetuse eest.Teete imelist tööd!

    • Marika - says:

      Aitäh positiivse tagasiside eest!

  3. Helen - says: Vasta

    Kakaoga saab ka teha. Lisada veidike kakaod, kui suurem kogus (nt 2-3 kordne) siis veidike muna juurde panna. Täitsa rullida ja normaalne, jääb mõnusalt mure, aga mitte pudisev. Hea retsept! Muidugi, mis mulle veel meeldis- taigen ei ole läägemagus!

    • Marika Sinkkonen - says:

      Aitah, et oma kogemust jagasid!

  4. Marika Sinkkonen - says: Vasta

    Soovitan proovida maitsestada ka taigent, st pohjasid, vaga hasti sobib nt sidrun (pigista sidrunit voi kasuta kontsentreeritud mahla), muidugi ka muud, mis olemas ja saadaval. See taigen ei karda natuke rohkem vedelikku.

  5. Liina - says: Vasta

    Tere, mitu küpsist sellest kogusest umbes tuleb?

    • Marika - says:

      Tere. Kõik oleneb sellest, kui õhukeseks rullida ja muidugi toote kujust 🙂

  6. Merle - says: Vasta

    Kas sellest kogusest saab ühe kihi a’la 3 või rohkem? Muidugi oleneb ka nr suurusest, aga nt ahjuplaadi kõrgune number.

  7. Kristel - says: Vasta

    Tere.
    Kas selline “taigna” kiht võiks sobida ja tordi vahele?Kas see lõikamisel liiga kõva ei jää?

  8. Ave - says: Vasta

    Tere ja aitäh retsepti eest!
    Mulle jäi veidi arusaamatuks, et miks taigen peale kujundi lõikamist sügavkülma peab minema? Kas niikauaks kuniks aeg on järgmise kihi valmistamiseks?

    • V - says:

      Tere,kas kasutate Otto toorjuust nagu pildid¿ Mina täna üritasin kreemi teha aga vahustasin toorjuustu ja vahukoort koos ja ei saanud tugevamat paksust üldse ja siis hakkas juba uuesti vedelaks minema,nii et kreem läks täiesti untsu. 🙁

  9. Marika Sinkkonen - says: Vasta

    Siis on lihtsam seda tosta ja samuti kn kupsetamisel see eesmark, et ei hakka kohe laiali sulama.

  10. Eleene - says: Vasta

    Tere, tegin selle retsepti järgi. Küpsised jäid liiga kõvad. Isegi järgmisel päeval oli kooki kehva süüa. Kas see kook ongi mõeldud sellisena? Või kas oskate öelda, mis valesti? Kas peaks vähem küpsetama või pool jahu kogusest tärklisega asendama ehk siis jääks küpsis pehmem.

    • Marika - says:

      Tere.
      Küpsise võib kõvaks teha see, kui jahu lisades seda liiga kaua sõtkutakse/ segatakse. Ja loomulikult ka see, kui küpsis on liiga paks, ma muidugi ei tea, kui paks ta teil oli. Muidu peaks ikka selline muredam olema, kergesti käsitletav söömisel.
      Tervitades, Marika

  11. Liis - says: Vasta

    Kui pikalt selline tort ette tuleks teha? Kas eelmisel päeval või pigem kohe söömiseks?

  12. Marika Sinkkonen - says: Vasta

    Molemad variandid. St ei vetti labi ka kargmisel paeval, samas samal paeval juba soodav.

  13. Maarika - says: Vasta

    Tere rumal küsimus aga mis on vaniljepasta?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://www.tordikool.ee/populaarne-numbritort-retsept-ja-opetus/trackback/

ÜLES TAGASI